Blog Layout

Waarom kiezen voor vloerisolatie?

Waarom kiezen voor vloerisolatie?

Of u dit nou wil doen om de vloer warmer te krijgen, geld wil besparen of een handje wil bijdragen aan het klimaat, vloerisolatie is altijd zinvol. TONZON vloerisolatie is een uniek system waarbij de vloer nog warmer wordt dan de lucht erboven. Doordat de vloer warmer wordt, zal u minder hoeven te stoken. U zal dit vooral merken in het stookseizoen waarbij u minder wordt. Maar ook uw dagelijkse stooktijd zal aanzienlijk lager worden. Op het moment dat u de klokthermostaat in de ochtend wil inschakelen, zal u merken dat u dit ook later in de middag kunt doen. 

Is vloerisolatie zinvol? Wat levert vloerisolatie op? Wanneer vloerisolatie plaatsen?

De warmte blijft namelijk veel langer hangen en de woning is sneller op temperatuur. Hierdoor kan ook in de avond de kachel eerder worden teruggezet. Daarnaast hoeft u de dag-nacht- en avondtemperatuur een graadje lager instellen, zonder dat u comfort inlevert. Daarnaast kan vloerisolatie nodig zijn op het moment dat u kinderen hebt of vaak op bezoek krijgt. Een koude vloer voelt onaangenaam en is voor spelende kinderen, die vaak op de vloer zitten, niet gezond. Ook om deze reden is TONZON vloerisolatie van harte aan te raden. 

Deel dit nieuws met een familielid of vriend(in).

Nadelen schuimbeton
door Rini Petersen 29 apr., 2024
Nadelen van schuimbeton als vloerisolatie. Niet alle materialen die gebruikt worden als vloerisolatie hebben onze voorkeur. Zo zien we bijvoorbeeld de nodige nadelen van schuimbeton als vloerisolatie. Wij kiezen daarom voor het TONZON isolatiesysteem.
Condens tegen purschuim vloerisolatie
door Rini Petersen 03 apr., 2024
Condensvorming tegen purschuim vloerisolatie voorkomen. Wanneer ervoor gekozen is de kruipruimte of vloer te isoleren met purschuim, kunnen slechte ventilatie en vochtproblemen dus zorgen voor condens op het purschuim. Condensvorming kan ook veroorzaakt worden door onjuist aangebracht of beschadigd purschuim.
Vloerisolatie bij nieuwbouwwoning
door Rini Petersen 22 feb., 2024
Meta: Vloerisolatie bij een nieuwbouwwoning is sinds de jaren 80 van de vorige eeuw standaard vanaf de bouw. Het is dus niet de vraag of vloerisolatie bij een nieuwbouwhuis nodig is, maar welke thermische isolatie op het moment van de bouw voor uw woning het beste is.
Share by: