Blog Layout

Hoe werkt bodemfolie in een kruipruimte?

Hoe werkt bodemfolie in een kruipruimte? 

Een waterkerende folie tegen vochtproblemen, schimmelproblemen en ongedierte in de kruipruimte

Hoe werkt bodemfolie in een kruipruimte? Is bodemfolie een goede oplossing tegen vocht in de kruipruimte? Welke bodemfolie is de beste? Is de kruipruimte vochtig? Dit kan leiden tot vochtproblemen, zoals verslechtering van vloerisolatie, beschadigde leidingen en slechte luchtkwaliteit in huis. Bodemfolie in een kruipruimte, dit wil zeggen een speciaal soort folie op de bodem van de kruipruimte, kan dit probleem voorkomen.


Gezonder wonen zonder vochtproblemen vanuit de kruipruimte? Laat de bodem van de kruipruimte isoleren. Vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan.

Informatie aanvragen
  • bodemfolie in een kruipruimte

    Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Veel gestelde vragen over een koude vloer

  • Wat is bodemfolie?

    Bodemfolie is speciaal soort folie dat gemaakt is om vocht en damp dat vanuit de bodem de kruipruimte intrekt tegen te houden. Dit voorkomt optrekkend vocht, tocht en schimmel. De kruipruimte is hiermee beschermd tegen corrosie door vocht en het aantrekken van schimmel en ongedierte.

  • Hoe werkt bodemfolie in een kruipruimte?

    Wanneer er bodemfolie op de vloer is aangebracht, zal de verdamping van vocht in de kruipruimte stoppen of ten minste verminderen. Dit vocht kan worden veroorzaakt door regen, warmte of een hoog grondwaterpeil.


    Bodemisolatie is nodig om het dauwpunt bij de onderkant van de vloer te voorkomen. Laten we eens kijken wat een dauwpunt is. Wanneer een ruimte is gevuld met vocht, zoals in een natte kruipruimte, kan de lucht maar tot een bepaald punt dit vocht opnemen. Wanneer de lucht vol is met waterdamp en er niets meer bij kan, ontstaat het zogenaamde dauwpunt. Dit is het punt waarop waterdamp gaat condenseren. Condensatie van warme lucht vindt plaats tegen een kouder oppervlak, Denk maar aan vocht dat beslaat tegen de wanden en de spiegel in de badkamer. In de kruipruimte condenseert het water tegen de onderkant van de vloer omdat dit het koudste punt is. 


Informatie aanvragen

De nadelen van een vochtige kruipruimte

Waarom moet je vocht uit een kruipruimte voorkomen? Een vochtige kruipruimte heeft altijd gevolgen voor de ruimte erboven. Vocht zorgt voor een muffe lucht, ongedierte en schimmels zijn ronduit ongezond. Wanneer het vocht de woning intrekt, zorgt dit uiteraard ook voor meer aantasting van het bouwmateriaal. Stucwerk kan los gaan zitten en ook in de laag boven de kruipruimte kan schimmel ontstaan. Met name in de hoeken waar meer condensatie en minder ventilatie plaatsvindt.


Gratis inspectie en hulp

Voordelen van bodemfolie in de kruipruimte

Het antwoord op de vraag: 'Hoe werkt bodemisolatie in de kruipruimte’ is tweeledig. Ten eerste zorgt bodemfolie ervoor dat water dat vanuit de bodem de kruipruimte wil intrekken wordt tegengehouden. Er is dus minder vocht in de kruipruimte dat kan condenseren. Ten tweede zorgt bodemfolie ervoor dat de temperatuur in de kruipruimte stijgt. Dit verlaagt het dauwpunt wat ook zorgt voor minder condensatie. Bodemfolie in de kruipruimte zorgt dus voor minder vocht en voorkomt condensatie dat via een koudere ondervloer voor problemen in huis zorgt.

Bodemfolie in de kruipruimte en vloerisolatie

Bodemfolie in de kruipruimte werkt als toepassing tegen vocht in de kruipruimte. Vaak wordt bodemfolie gecombineerd met vloerisolatie. Een voorwaarde is dat de kruipruimte hoog genoeg is om beiden aan te kunnen brengen. Er moeten immers mensen in de kruipruimte om het werk uit te voeren. Bodemfolie in de kruipruimte combineren met vloerisolatie kan wanneer de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. De combinatie van bodemfolie en vloerisolatie, verlaagt vochtproblemen en de problemen die dat veroorzaakt, en zorgt ervoor dat er minder warmte via de vloer verloren gaat.


  • De dubbele aanpak voor een droge, geïsoleerde kruipruimte:
  • Bodemfolie op de bodem van de kruipruimte
  • Vloerisolatie folie aan de onderkant van de vloer


Bij vloerisolatie folie wordt tegen de onderkant van de vloer aangebracht. Vloerisolatie folie voorkomt de doorgeleiding van warmte. Wanneer de woning beter geïsoleerd is, is er minder stookenergie nodig om dezelfde temperatuur in huis te behouden. Dit geldt ook wanneer u vloerverwarming in huis heeft.

TONZON bodemfolie in de kruipruimte 

Bij Isosel werken we uitsluiten met de bodemfolie, kruipruimte ventilatie en kruipruimte-isolatie oplossingen van TONZON. Werken met de beste isolatieproducten is echter niet voldoende. Het is van groot belang dat het materiaal ook goed wordt aangebracht. Dit is belangrijk om zogenaamde koudebruggen te voorkomen. Koudebruggen zijn locatie waar isolatiemateriaal niet goed is aangebracht. Locaties waar geen isolatie is aangebracht zijn kouder dan hun omgeving. Dit zijn locaties waar alsnog condensatie, met alle gevolgen van dien kan optreden. Daarnaast laten koudebruggen warmte door. Dit vermindert het rendement van uw isolatie. De beste kruipruimtefolie en isolatieoplossingen kiezen is dus één; zonder dat deze deskundig worden aangebracht, behaalt u niet het gewenste doel.


TONZON vloerisolatie levert bewezen een zeer hoog rendement. Het is een milieubewuste manier van isoleren. TONZON producten bestaan uit een speciaal soort (dunne) folie dat ongevoelig is voor vocht en schimmel. Bovendien is het materiaal 100% recyclebaar. TONZON geeft 10 jaar garantie op de werking.


De werking van TONZON kruipluikisolatie is gebaseerd op drie belangrijke principes:


  • Een vochtwerende bodemfolie
  • Isolerende thermokussens met grote, met lucht gevulde kamers die vloer warmer houden
  • Geen warmte-uitstraling van de vloer naar de kruipruimte.


Informatie aanvragen
  • bodemfolie in een kruipruimte

    Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Vrijblijvende offerte bodem- en kruipruimte-isolatieDe voordelen van vloer- en kruipruimte-isolatie 

Als u ISOSEL vloerisolatie vraagt uw isolatiewerken uit te voeren, kiest u voor professionals. Wij zijn bekend met het werken in kleine kruipruimten, zoals een kruipluik, en weten de klus - letterlijk vanaf de bodem- netjes, snel en vakkundig af te ronden. Wij zijn gespecialiseerd in het herkennen van de kenmerken van vocht- en schaalissues in kruipruimtes, en kunnen de oorsprong ervan op efficiënte wijze aanpakken.


Wij zijn deskundig in het aanpakken van vochtproblemen die kunnen ontstaan door grondwater of onvoldoende ventilatie in de kruipruimte. Kruipruimte worden door ons op een vakkundige manier bevrijd van vochtproblemen en effectief geïsoleerd. Wij beginnen elke opdracht met een inspectie van de kruipruimte en vloerinspectie. Deze schouw is voor u ook het ideale moment om antwoord te krijgen op uw isolatievragen. Uit het bezoek volgt een vrijblijvend advies en een vrijblijvende offerte die we netjes voor u specificeren op de kosten voor bodemfolie in de kruipruimte, vloerisolatie en eventueel bijkomende werkzaamheden.


Vocht, schimmel en problemen met tocht en kou in en vanuit de kruipruimte eindelijk opgelost? Wij zorgen ervoor!



Informatie aanvragen

Voorbeeld kruipruimte vloerisolatie en ventilatie tegen vocht problemen in huis

  • houtwormen in huizen bestrijden bij klanten
  • houtwormen in huizen bestrijden bij klanten
  • Deel dit nieuws met een familielid of vriend(in).

    Nadelen schuimbeton
    door Rini Petersen 29 apr., 2024
    Nadelen van schuimbeton als vloerisolatie. Niet alle materialen die gebruikt worden als vloerisolatie hebben onze voorkeur. Zo zien we bijvoorbeeld de nodige nadelen van schuimbeton als vloerisolatie. Wij kiezen daarom voor het TONZON isolatiesysteem.
    Condens tegen purschuim vloerisolatie
    door Rini Petersen 03 apr., 2024
    Condensvorming tegen purschuim vloerisolatie voorkomen. Wanneer ervoor gekozen is de kruipruimte of vloer te isoleren met purschuim, kunnen slechte ventilatie en vochtproblemen dus zorgen voor condens op het purschuim. Condensvorming kan ook veroorzaakt worden door onjuist aangebracht of beschadigd purschuim.
    Vloerisolatie bij nieuwbouwwoning
    door Rini Petersen 22 feb., 2024
    Meta: Vloerisolatie bij een nieuwbouwwoning is sinds de jaren 80 van de vorige eeuw standaard vanaf de bouw. Het is dus niet de vraag of vloerisolatie bij een nieuwbouwhuis nodig is, maar welke thermische isolatie op het moment van de bouw voor uw woning het beste is.
    Share by: