Blog Layout

Stank uit de kruipruimte

Stank uit de kruipruimte? Zo los je het op!

Hoe ontstaat een stinkende kruipruimte en hoe maak je een einde aan een vieze geur vanuit de kruipruimte?

Een hinderlijk en veelvoorkomend probleem dat aangeeft dat er in de kruipruimte problemen zijn, is een onaangename stank die uit de kruipruimte opstijgt. Er zijn tal van mogelijke oorzaken die deze vieze geur kunnen veroorzaken, waardoor deze omhoog komt en de woning binnendringt. De kruipruimte heeft een eigen uniek klimaat, dat vaak gekenmerkt wordt door kou, vocht en een gebrek aan luchtcirculatie.


Dit specifieke klimaat biedt een ideale broedplaats voor schimmels, zwammen, insecten en ander ongedierte. De veranderende grondwaterstand draagt bij aan de vochtigheid in de kruipruimte, waardoor deze ongewenste bezoekers worden aangetrokken. De stilstaande lucht verergert de situatie en leidt tot een muffe en onplezierige geur. Het vocht trekt in de fundering, muren en het houtwerk van de balklaag, met als gevolg een onaangename stank in de woning.


Definitief af van stank uit de kruipruimte? Roep de hulp in van de professionals van Isosel vloerisolatie. Vraag een gratis kruipruimte inspectie aan!

Informatie aanvragen
  • Stank uit de kruipruimte?

    Titel dia

    Stank uit de kruipruimte? 

    Knop

Vocht en ‘staande lucht’ zijn een recept voor stinkende kruipruimten

Vocht of zelfs water in de kruipruimte is een veelvoorkomend probleem dat serieus moet worden aangepakt om verdere problemen te voorkomen. Langdurig vocht kan namelijk een broedplaats voor ongedierte worden en zelfs houtrot veroorzaken, vooral als er houten balken aanwezig zijn.


Een andere factor die bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van vieze geuren in de kruipruimte is het gebrek aan ventilatie. Slechte luchtcirculatie in combinatie met vocht en ongedierte verergert de situatie aanzienlijk.



Gratis inspectie en hulp

Zo pakken we stank uit de kruipruimte aan

Als u last heeft van een onaangename geur in huis en vermoedt dat de kruipruimte de boosdoener is, is het raadzaam om onze gratis kruipruimte inspectie aan te vragen.


Om de stank uit de kruipruimte te verhelpen, is een grondige kruipruimte inspectie namelijk de eerste noodzakelijke stap. Wij bieden verschillende diensten aan om dit probleem aan te pakken, waaronder:



De perfecte oplossing tegen stank uit de kruipruimte

Voor wie op zoek is naar een oplossing om vochtproblemen en nare geuren in huis te verminderen, biedt TONZON vloerisolatie de perfecte oplossing. Bij het isoleren van de kruipruimte pakken we niet alleen de bodem aan, maar ook de vloer van de woning. Met onze doeltreffende werkwijze minimaliseren we de kans op vocht dat vanuit de kruipruimte naar binnen dringt en voorkomen we dat het zich via de muren verspreidt, waardoor stankoverlast wordt verminderd.


Onze aanpak omvat het gebruik van bodemfolie in vochtige kruipruimtes, vaak i.c.m met een koude vloer, soms gecombineerd met kruipruimte ventilatie. Deze bodemfolie is een krachtige barrière tegen vocht en zorgt ervoor dat alle vervelende geuren, bacteriën, radongassen, houtrot, betonrot, roest op de ophangbeugels van de leidingen en schimmels effectief worden geëlimineerd. Bovendien maken we gebruik van thermoskussens voor de isolatie van de kruipruimte. Deze innovatieve technologie vermindert geleidelijk warmteverlies, waardoor de vloer maar liefst 2 tot 4 graden warmer aanvoelt.



Informatie aanvragen
  • bodemfolie in een kruipruimte

    Titel dia

    Stank uit de kruipruimte? 

    Knop

Besparing

ISOSEL vloerisolatie is gespecialiseerd in het isoleren van kruipruimtes en werkt uitsluitend met hoogwaardige TONZON producten. Dit type isolatie biedt niet alleen energiebesparing, maar houdt ook vocht buiten de deur. Dit leidt tot aanzienlijke besparingen op de stookkosten en verbetert het wooncomfort aanzienlijk.


Wanneer we uw kruipruimte isoleren, profiteert u van twee belangrijke voordelen: de effectieve bodemfolie die vocht buitenhoudt en de thermoskussens die warmteverlies minimaliseren. Dit zorgt niet alleen voor een aangenaam binnenklimaat, maar voorkomt ook dat vocht uw huis binnendringt, wat uiteindelijk bijdraagt aan een prettiger leefomgeving.


Maak een afspraak!


Natuurlijk is het mogelijk om zelf kruipruimte isolatie aan te brengen, maar dit kan een uitdagende taak zijn, vooral als de kruipruimte lastig bereikbaar of erg krap is. Onze gespecialiseerde vakmannen staan klaar om dit werk voor u te doen, met aandacht voor elk detail en de juiste behandeling van eventuele problemen. Aarzel niet om contact op te nemen met ISOSEL vloerisolatie, zodat wij uw kruipruimte op een vakkundige en professionele manier kunnen isoleren en u kunt genieten van het ultieme comfort in uw huis.


Informatie aanvragen

Voorbeeld kruipruimte vloerisolatie en ventilatie tegen vocht problemen in huis

  • houtwormen in huizen bestrijden bij klanten
  • houtwormen in huizen bestrijden bij klanten
  • Deel dit nieuws met een familielid of vriend(in).

    Nadelen schuimbeton
    door Rini Petersen 29 apr., 2024
    Nadelen van schuimbeton als vloerisolatie. Niet alle materialen die gebruikt worden als vloerisolatie hebben onze voorkeur. Zo zien we bijvoorbeeld de nodige nadelen van schuimbeton als vloerisolatie. Wij kiezen daarom voor het TONZON isolatiesysteem.
    Condens tegen purschuim vloerisolatie
    door Rini Petersen 03 apr., 2024
    Condensvorming tegen purschuim vloerisolatie voorkomen. Wanneer ervoor gekozen is de kruipruimte of vloer te isoleren met purschuim, kunnen slechte ventilatie en vochtproblemen dus zorgen voor condens op het purschuim. Condensvorming kan ook veroorzaakt worden door onjuist aangebracht of beschadigd purschuim.
    Vloerisolatie bij nieuwbouwwoning
    door Rini Petersen 22 feb., 2024
    Meta: Vloerisolatie bij een nieuwbouwwoning is sinds de jaren 80 van de vorige eeuw standaard vanaf de bouw. Het is dus niet de vraag of vloerisolatie bij een nieuwbouwhuis nodig is, maar welke thermische isolatie op het moment van de bouw voor uw woning het beste is.
    Share by: