Blog Layout

Toegang afgesloten kruipruimte verkrijgen

Toegang tot een afgesloten kruipruimte verkrijgen?

Radongas in woningen

Overweegt u om uw kruipruimte te voorzien van ventilatie of isolatie? Voor een inspectie van de kruipruimte en het aanbrengen van isolatiemateriaal is het ideaal wanneer dat de kruipruimte eenvoudig toegankelijk is. Soms is dit echter niet mogelijk. Zeker in woningen die gebouwd zijn in de jaren 1920 en 1930 is er lang niet altijd een toegankelijke kruipruimte beschikbaar. Terwijl juist oudere woningen zijn, die veel geld kunnen besparen met bodemisolatie en vloerisolatie.


Informatie aanvragen
  • Stank uit de kruipruimte?

    toegang tot de kruipruimte

    Radongas in huis

    toegang tot de kruipruimte

Wat precies is een afgesloten kruipruimte? 

Een toegankelijke kruipruimte heeft een luik dat toegang tot de kruipruimte mogelijk maakt. Bij een afgesloten kruipruimte ontbreekt dit. Dit geeft als probleem dat je weinig informatie over de kruipruimte hebt. Is er wel een kruipruimte en zo ja, hoe diep en groot is deze? Wat is de conditie van deze ruimte onder de woning? Is de ruimte droog of staat er water in, of is de kruipruimte wellicht volgestort met puin?

 

Een bouwtekening geeft uitkomst over ligging en afmeting van de kruipruimte. Is deze tekening niet meer in uw bezit? Dan kunt u in veel gevallen het originele bouwplan bij de gemeente opvragen. Met deze informatie kunt u een plan maken voor het maken van een kruipruimte. In een houten vloer gaat dit eenvoudig door het zagen van een luik.


Gratis inspectie en hulp

Waarom heeft mijn huis geen kruipruimteluik? 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een kruipruimte afgesloten is. Soms heeft het tijdens de bouw een bouwkundige reden gehad om een kruipruimte te maken zonder toegang. Met name tussen 1920 en 1930 werd hiervoor gekozen. Een ander keer kan een verbouwing of renovatie ervoor gezorgd hebben dat de toegang tot een kruipruimte is komen te vervallen. Bijvoorbeeld met het leggen van een (betonnen) vloer. Een afgesloten kruipruimte maakt het altijd lastig om bepaalde onderhouds- en isolatiewerkzaamheden uit te voeren. Weet u dat er een kruipruimte is, en wilt u deze isoleren en/of beter ventileren en zijn hiervoor werkzaamheden nodig? Dan zal er een toegang gemaakt moeten worden.


Toegang afgesloten kruipruimte verkrijgen niet mogelijk… Toch vloerisolatie!

In bepaalde huizen is de kruipruimte onder de woning niet bereikbaar. Als dit het geval is voor uw huis, is het goed om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om de kruipruimte toegankelijk te maken met een luik. Dit houdt automatisch in dat het nodig is om de vloer open te breken. Dit kan voor sommige mensen een stap te ver zijn. Hoe kun je dan toch profiteren van het comfort en de voordelen van vloerisolatie?


Vloerisolatie en kruipruimte isolatie is niet hetzelfde. Voor vloerisolatie is het zeker niet altijd nodig om toegang tot een kruipruimte te hebben. Voor moderne, innovatieve isolatieoplossingen als EPS++ parels en TONZON vloerisolatie is slechts een beperkte ruimte nodig om de vloer goed te isoleren. De isolatiefolie van TONZON kan bijvoorbeeld geplaatst worden tussen de ondervloer en bijvoorbeeld een laminaatvloer of parketvloer. Daarmee voorkomt u al veel warmteverlies en bespaart u aanzienlijk op de energiekosten.


Begane grond isoleren zonder kruipruimte     

U heeft het onderzocht en uw woning of zakelijke pand heeft geen kruipruimte of er is geen toegang tot de kruipruimte. Welke opties heeft u dan om de vloer te isoleren? U kunt de ondervloer laten isoleren of een zwevende vloer laten aanbrengen met daaronder vloerisolatie. Deze laatste optie levert u de meeste isolatiewaarde op. Bij een woning met optrekkend vocht vanuit de vloer kan dit gecombineerd worden met een waterkerende folie.


Houd u er rekening mee dat bij deze opties de vloer altijd enige centimeters hoger komt te liggen dan oorspronkelijk. Deze methode van vloeren isoleren heeft dus ook gevolg voor het inkorten van deuren bijvoorbeeld.


Bij een zwevende vloer blijft de originele vloer intact. Er wordt een raamwerk op geplaatst waartussen het isolatiemateriaal wordt aangebracht. Daarbovenop komt een nieuwe vloer.


Het is ook mogelijk om een bestaande houten vloer, zoals nog vaak in jaren 30 woningen voorkomt, te verwijderen. Hierna kan het isolatiemateriaal onder de vloer worden aangebracht. De plankdelen worden daarna weer teruggeplaatst of vervangen.

Vloerisolatie zonder toegang tot een kruipruimte? Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende vloerinspectie, het bieden van informatie en het uitwerken van een vrijblijvende offerte.     

 

Informatie aanvragen

Vloerisolatie met EPS++ parels zonder kruipruimtetoegang

Het aanbrengen van vloerisolatie of bodemisolatie met EPS++ parels zonder toegang tot de kruipruimte kan erg moeilijk zijn. Vloerisolatie met EPS++ parels wordt meestal vanuit de kruipruimte aangebracht. Dit houdt in dat er toegang tot de kruipruimte nodig is om het isolatiemateriaal onder de vloer te spuiten of te verspreiden. Als er geen toegang tot de kruipruimte is, kan het nodig zijn om deze te maken. Ook kunt u alternatieve isolatiemethoden overwegen, zoals het isoleren van de vloer vanuit de bovenkant of het plaatsen van isolatiemateriaal op de bestaande vloer. Dit kan ook wanneer u de vloer van een appartement wil isoleren.


Informatie aanvragen
  • Stank uit de kruipruimte?

    toegang tot de kruipruimte verkrijgen

    toegang tot de kruipruimte verkrijgen

    Radongas in huis

Voorbeeld kruipruimte vloerisolatie en kruipruimte ventilatie tegen vocht problemen in huis

  • houtwormen in huizen bestrijden bij klanten
  • houtwormen in huizen bestrijden bij klanten
  • Deel dit nieuws met een familielid of vriend(in).

    Condens tegen purschuim vloerisolatie
    door Rini Petersen 03 apr., 2024
    Condensvorming tegen purschuim vloerisolatie voorkomen. Wanneer ervoor gekozen is de kruipruimte of vloer te isoleren met purschuim, kunnen slechte ventilatie en vochtproblemen dus zorgen voor condens op het purschuim. Condensvorming kan ook veroorzaakt worden door onjuist aangebracht of beschadigd purschuim.
    Vloerisolatie bij nieuwbouwwoning
    door Rini Petersen 22 feb., 2024
    Meta: Vloerisolatie bij een nieuwbouwwoning is sinds de jaren 80 van de vorige eeuw standaard vanaf de bouw. Het is dus niet de vraag of vloerisolatie bij een nieuwbouwhuis nodig is, maar welke thermische isolatie op het moment van de bouw voor uw woning het beste is.
    Motten in huis
    door Rini Petersen 23 jan., 2024
    Heeft u last van motten in huis? Neem eens een kijkje in de kruipruimte! Motten houden van vochtige, donkere ruimten. Is dit de definitie van uw kruipruimte? Dan bestaat de kans dat last van motten in huis alles te maken heeft met de ruimte onder uw woning. Goede vloerisolatie en ventilatie verhelpen het probleem.
    Share by: